Brønderslev - Hygge - Atmosfære - Shopping

Klasse laver modeshow

Klasse laver modeshow ud fra verdensmålene

 

I denne uge har 4A på Hedegårdsskolen besøg af to kunstnere, og sammen med disse har eleverne hele ugen omdanne klassen til ”Moder Jords Modehus”.

Eleverne har arbejdet kreativt og tværfagligt med verdensmål og skabelsesprocesser.
”Moder Jords Modehus” skaber store kostumer i bæredygtige materialer, genbrugs- og overskudsmaterialer.
Kreationerne bliver set både lokalt og globalt og er med til at danne mode og holdninger.

–          I ugens løb har der været værksteder, hvor eleverne har arbejdet med alle dele af kreationerne: Planlægge, designe, konstruere, afprøve og lave detaljerne, fortæller klasselærer Betina Hollen Tofting.

Eleverne har haft tid til samtale og eftertænksomhed, når der har skulle skrives tekster om kostumer og de involverede verdensmål.
Det hele ender i et modeshow fredag den 11. juni kl. 11.00 i Gågaden i Brønderslev i samarbejde med Brønderslev Handel.

–          Vi er utrolig glade for endnu engang at kunne samarbejde med en af byens skoler, og vi glæder os enormt til at se hvad eleverne er kommet frem til i løbet af ugen, og håber at rigtig mange vil dukke op og se showet i gågaden fortæller handelschef Lars Bisgaard Andreasen.

Han understreger at samarbejdet er en del af handlens strategi om at samarbejde med byens foreninger, skoler og kulturinstitutioner omkring at skabe liv og aktivitet i byens gader.
De to kunstnere der sammen med klassens lærere har ført eleverne igennem det spændende forløb er Signe Marie Bonnici-Erichsen, performer og kunstner med virksomheden Fairyworks. Man kunne for nyligt opleve den fantasifulde kreative kunstner som Princesse To Ben i Brønderslevs gader da Brønderslev Handel afviklede sit Go´Aften Brønderslev arrangement.
Kunstner nummer to er Jørgen S. Mortensen, cirkusartist, legebarn og kunster. Han er blandt andet en del af ”Det Flyvende Kuffertcirkus”
Billederne er taget torsdag hvor eleverne var i gang med de sidste forberedelser inden fredagens event.